Book Review: Παγιδευμένες στη Σιωπή

Το συγκεκριμένο βιβλίο έπεσε στα χέρια μου τυχαία, αλλά το θέμα του μου τράβηξε το ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισα να αρχίσω αμέσως την ανάγνωση του. Πραγματικά, είναι ένα βιβλίο το οποίο μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτό καθώς πραγματεύεται ένα πραγματικά δύσκολο θέμα, αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Το «Παγιδευμένες στη Σιωπή», το τρίτο βιβλίο της Κισουάρ Ντεσαι στη  σειρά της Σιμράν Σινγκ μας δίνει μια ιστορία που δύσκολα θα ξεχάσουμε .

Η κοινωνική λειτουργός του Δελχί Σιμράν Σινγκ έχει απόλυτη ανάγκη για διακοπές. Έτσι αποφασίζει να πάρει την έφηβη κόρη της και να ταξιδέψουν στις ειδυλλιακές παραλίες της Γκόα στην Ινδία. Και οι δύο χρειάζονται αυτό το διάλειμμα από την καθημερινότητα τους, χρόνο για να επανασυνδεθούν και να απομακρυνθούν από την τόσο απαιτητική δουλειά της Σιμράν που δεν της αφήνει χρόνο για κανέναν άλλο. Ωστόσο, οι 10 ημέρες των διακοπών τους δεν πάνε όπως είχε προγραμματίσει καθόλου .

Η Σιμράν λαμβάνει ένα μήνυμα από τον πρώην εραστή της, και πλέον καλό της φίλο, Αμαρζίτ. Το μήνυμα περιλαμβάνει ένα βίντεο από μια ξανθιά μικρή κοπέλα η οποία είναι σε κακή κατάσταση και προφανέστατα κακοποιείται από κάποιους άνδρες. Η κοπέλα φαίνεται να είναι η Λίζα Kέι, μια Βρετανή έφηβη που έχει χαθεί στην Γκόα.  Αν και η Σιμράν δεν θέλει να εμπλακεί , ξέρει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει το βίντεο και με ο,τι συναπάγεται αυτό.  Ο Αμαρζίτ πιστεύει ότι εκείνη είναι το καταληλότερο πρόσωπο για να ασχοληθεί με την υπόθεση και στη συνέχεια να μιλήσει με την αδερφή της Λίζας ,Μάριαν, με την οποία συμπτωματικώς ταξιδεύαν μαζί στη Γκόα.

Η Σιμράν δείχνει να είναι η μοναδική επιλογή της Μάριαν, ώστε να καταφέρει να  μάθει την αλήθεια για την αδερφή της. Ανησυχεί ότι δεν παίρνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να την εντοπίσει και αυτό επειδή η τοπική αστυνομία είναι εμφανώς αναξιόπιστη και συχνά , εύκολα δωροδοκείται.

Η απόφαση της Σιμράν είναι μονόδρομος, αφού δεν μπορεί να αγνοήσει ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα . Στέλνει την κόρη της με τη μητέρα της στο Δελχί και ετοιμάζεται να ερευνήσει την υπόθεση της Λίζα , έστω και αν με αυτόν τον τρόπο θέσει τη ζωή της σε σοβαρό κίνδυνο αφού δεν μπορεί να γνωρίζει τις απειλητικές προεκτάσεις της ιστορίας.

Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση της συγγραφέως, μέσω της Σιμράν, με έκανε πραγματικά να απολαύσω  το βιβλίο. Η απλοϊκή γλώσσα και το πάθος που δείχνει μέσα από τη γραφή της η κυρία Ντεσάι θα σας κάνει πραγματικά να νιώσετε την ιστορία σαν να ήσασταν ένας από τους χαρακτήρες της. Αυτό το μυθιστόρημα μπορεί εύκολα να διαβαστεί ως αυτόνομο, αφού ο μόνος κοινός παρονομαστής στη σειρά είναι η πρωταγωνίστρια Σιμράν, που κάθε φορά έχει και μια νέα υπόθεση να φέρει εις πέρας.

Η  Κισουάρ Ντεσάι συνεχίζει να γράφει ενδιαφέρουσες ιστορίες, με μια ενδιαφέρουσα και παθιασμένη ηρωίδα που καλείται να διερευνήσει διάφορα ψυχοκοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ινδία. Θα ήθελα να συστήσω σε όλους σας τα βιβλία της.

src=http://www.artsandthecity.gr/cm/ckfinder/userfiles/images/35203(1)(1).jpg

Το Βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας

 

Νικολέτα Κατσιούλη