Book review: O Μακιαβέλι του έρωτα

Η Κατερίνα Γιατζόγλου κάνει ένα δυνατό come back με το ''Μακιαβέλι του Έρωτα'' !Ένα βιβλίο που κέρδισε το κοινό γρήγορα και εύκολα. Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της

 «Ο Μακιαβέλι δε νοιάζεται για κανέναν. Το κέντρο του κόσμου είναι ο εαυτός του και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν...»

Η Άννα , όμορφη , δυναμική , φιλόδοξη , ανεξάρτητη , αλλά παιδί του έρωτα...

Ο Δημήτρης , εγωιστής , απόλυτος , περήφανος , προκατειλημμένος , έρωτας....απλά δεν υπήρχε για εκείνον...

Η Άννα υψηλόβαθμο στέλεχος στη εταιρία που εργάζεται ''αναγκάζεται'' να συνεργαστεί με το Δημήτρη Μηχαηλίδη για την διοργάνωση ενός μεγάλου αλλά και πολύ σημαντικού πρότζεκτ.Η γνωριμία τους , τίποτα το ιδιαίτερο μια απλή , επαγγελματική και λίγο ενοχλητική γνωριμία.

Ο καιρός περνά το πρότζεκτ ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία και οι δρόμοι τους χωρίζουν.Μέχρι το γεγονός που αλλάζει τα πάντα!Ο μεγάλος Δημήτρης Μιχαηλίδης χάνει τη δουλειά του.Η καριέρα καταστρέφεται , και η ζωή του αλλάζει.

Οι δυο τους συναντιούνται ξανά μετά απο καιρό , αλλά τίποτα δεν είναι όπως πριν. Ο Δημήτρης αλλαγμένος εσωτερικά αλλά και εξωτερικά , έχει τελειώσει ένα γάμο που δεν τον ικανοποιούσε πια και προσπαθεί να βρεί τον έρωτα.

Η σχέση τους είναι πλέον φιλική , πιο στενή απο πριν , εξελίσσεται ώσπου ξεπερνούν τα όρια της.Ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα , άλλαξε τα πάντα ανάμεσά τους.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται.

Μπορεί η αγάπη να είναι μαρτύριο και όχι χαρά;

Μπορεί ο εγωισμός να καταστρέψει οποιοδήποτε συναίσθημα;

Είναι πραγματικά λάθος να αγαπάμε τον εαυτό μας πιο πολύ απο οποιονδήποτε άλλο;

Και όταν έρθει η ώρα της επιλογής , θα θυσιάσουμε τον εαυτό μας για αυτό που θεωρούμε αγάπη;

 

Ειλικρινά πολλές φορές μπορούμε να αγαπήσουμε τόσο πολύ ένα χαρακτήρα και να τον έχουμε ως μέτρο σύγκρισης τελειότητας. Εδώ μου συμβαίνει το αντίθετο. Ο Δημήτρης , ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι απλά ανεκδιήγητος. Τον απεχθάνομαι. Απόλυτα.

 

Αντιθέτως η Άννα είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας , αληθινή , ειλικρινής , άνθρωπος που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Παλεύει για αυτά που πιστεύει και για αυτούς που αγαπά. Δεν μπορείς να μην τη λατρέψεις. Απλά αξιαγάπητη.

Η Κατερίνα Γιατζόγλου επιλέγει ένα διαφορετικό τρόπο αφήγησης. Η ιστορία είναι δοσμένη με κινηματογραφικό τρόπο , έντονους διαλόγους και γρήγορη εξέλιξη. Επιλέγει θα έλεγα ένα πιο ξενικό τρόπο να μας δώσει την ιστορία της αφού στην Ελλάδα η καθαρή αφήγηση είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος γραφής.

Μια ευχάριστη αλλαγή αφού έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πιο καθαρά το χαρακτήρα των ηρώων μας.

Μια ιστορία που δεν σε αφήνει να σταματήσεις να διαβάζεις. Ένα βιβλίο που έκλεισα μόνο όταν τελείωσε. Είμαι σίγουρη πως πολύ θα αγαπήσουν αυτή την ιστορία , τους χαρακτήρες (κάποιους απο αυτούς για να είμαι ακριβείς) , αλλά πάνω απο όλα θα αγαπήσουν το γεγονός πως θα μπορούσαν εύκολα να είναι αυτοί στη θέση της Άννας ή έχουν ήδη υπάρξει.

Απλό , ανθρώπινο , προσιτό ένα κείμενο που θα σας κερδίσει.

src=http://www.artsandthecity.gr/cm/ckfinder/userfiles/images/OMakiabeliTouErotaEx(3).jpg

Kυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Λιβάνη

 

Νικολέτα Κατσιούλη

Για περισσότερα επισκεφτείτε το blog: http://readtodeath.blogspot.gr/