Βοοk Review: “Το γάλα της αγάπης” της Έλενας Παπαρίζου

Η τετράχρονη Μανού είναι ενα ευτυχισμένο μοναχοπαίδι μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει πως η μαμά της είναι έγκυος!

Και ενώ οι μήνες κυλούν και εκείνη προσπαθεί να αποδεχτεί την ιδέα πως θα έχει αδερφούλα ...το μωρό έρχεται και είναι ΑΓΟΡΙ!!!

Και επιπλέον όλοι ενθουσιασμένοι!

Κανείς δεν δείχνει να καταλαβαίνει πως εκείνη νιώθει!Θα μπορέσει η μικρή Μανού να αντέξει αυτό το χτύπημα;Και γιατί αυτός ο εξωγήινος μπελάς που συνεχώς κλαίει, ηρεμεί μόνο όταν είναι στο στήθος της μανούλας της και πίνει από το άσπρο μαγικό φίλτρο που εκείνη του προσφέρει με τόση χαρά;

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα από την ίδια!

“ Το επάγγελμά μου αν κι είναι ότι ήθελα από μικρή να ακολουθήσω (δασκάλα), πολλές φορές μ’ έκανε να νιώθω πολύ μακριά από τα παιδιά τα οποία αγαπώ πολύ. Η κυρία Έλενα μπορούσε να αστειεύεται με τους μαθητές της όμως  πολλές φορές ένας αόρατος τοίχος ψηλός όσο και τα πρέπει της, την εμπόδιζε να έρθει πιο κοντά σ’ εκείνα. Ευτυχώς, ο φίλος πια και δάσκαλός μου αρχιπαραμυθοσύμβουλος Πικιφού, μου έδωσε τη λύση χρίζοντάς με βοηθό του (παραμυθού Α΄ παρακαλώ)! Α, όλα κι όλα είναι μεγάλη υπόθεση και συνάμα ευθύνη να λες ιστορίες στα παιδιά! Εκείνα πάντα τα ξέρουν και τα βλέπουν όλα πριν από εμάς! Απαλλαγμένα από τα πρέπει και τη σοβαροφάνεια που χαρακτηρίζει τον κόσμο των ενηλίκων, είναι ελεύθερα να βιώσουν κάθε μεγάλη και ξεχωριστή συγκίνηση. Κι εκεί ακριβώς κρύβεται η μεγάλη παγίδα! Αν κάνεις το λάθος και γράψεις σαν μεγάλος/ η, κινδυνεύεις να αποκαλυφθείς και φυσικά να απορριφτείς ως ακατάλληλος/η !

 Το  μυστικό λοιπόν, είναι πως η Έλενα παραμυθού, βλέπει τον κόσμο στα παραμυθένια της ταξίδια με τα μάτια του παιδιού που κρύβει μέσα της με πολλή αγάπη και στοργή. Αυτό της δίνει, μου δίνει δηλαδή την ευκαιρία να ξεφύγω από το γκρίζο και γεμάτο αχ και βαχ κόσμο των μεγάλων και να ζήσω μια ακόμα πιο ξεχωριστή περιπέτεια δίπλα στους φίλους και φίλες μου ,που αργότερα γίνονται και οι πρωταγωνιστές στις ιστορίες μου! Ακόμη όπως είχε εκμυστηρευθεί ο Αϊνστάιν στον Πικιφού την εποχή που ήταν ψυχίατρος και βαρετός ενήλικας, είναι πως αυτό που τον βοήθησε ν’ αντέξει τα βαρετά χρόνια του σχολείου ήταν τα παραμύθια και οι θρύλοι! «Αγαπητέ μου Άλμπερτ(το όνομα του Πικιφού όταν ήταν ενήλικος ήταν Άλμπερτ Φουκόλ) αν θέλουμε τα παιδιά να γίνουν παραγωγικοί και ευτυχισμένοι ενήλικες τότε πρέπει οι γονείς να διαβάζουν σ’ εκείνα πολλά παραμύθια»!

Και κάτι τελευταίο. Πολλές φορές αυτό που δυσκολευόμαστε να πούμε στο παιδί μας γιατί δεν βρίσκουμε τον τρόπο, μπορούμε να διευκολυνθούμε αν το κάνουμε παρεούλα μ’ ένα  βιβλίο! Τα δυο μου λατρεμένα αγόρια, έχουν απολαύσει πολλά τέτοια ταξίδια και …ευτυχώς για εμένα θέλουν κι άλλα ,κι άλλα, κι άλλα…”

Με εκτίμηση και παραμυθένια φιλιά…

Έλενα Παπαρίζου

src=http://www.artsandthecity.gr/cm/ckfinder/userfiles/images/unnamed

Το βιβλίο κυκλοφορεί παράλληλα με τα άλλα δύο έργα της Έλενας Παπαρίζου, “To χελιδόνι, η μάγισσα και του κουτί της χαράς” και “Γκριζόμαυροι Μπελάδες στη Χρωματούπολη”από τις εκδόσεις ΗΡΑ Εκδοτική. Σε λίγο καιρό, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και η νέα της δουλειά...η Ελληνική Μυθολογία, δοσμένη με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο!

Έφη Φλώρου