Βook review: Τριλογία Crossfire

Η τριλογία Crossfire κυκλοφορεί από τη σειρά Τουλίπα των εκδόσεων Ψυχογιός.

Πρόκειται για την «απάντηση» του εκδοτικού οίκου στο Fifty Shades of Grey. Έχουν κυκλοφορήσει και τα τρία βιβλία της σειράς «Γυμνή μπροστά σου», «Ευάλωτη δίπλα σου», «Δεμένη μαζί σου».

Υπόθεση: Μια ματιά ήταν αρκετή για να συνειδητοποιήσω ότι υπήρχε κάτι ξεχωριστό στον Γκίντεον Κρος, κάτι που είχα ανάγκη. Κάτι στο οποίο ήταν αδύνατο να αντισταθώ. Ταυτόχρονα, διέκρινα κάτι επικίνδυνο, κάτι τραυματισμένο βαθιά στην ψυχή του∙ κάτι που έμοιαζε με τις δικές μου πληγές. Αυτό με μαγνήτισε, με αιχμαλώτισε. Τον χρειαζόμουν, τον είχα ανάγκη όπως την ανάσα μου, όπως το χτύπο της καρδιάς μου. 

Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι ρίσκο έπαιρνε ο Γκίντεον για χάρη μου. Ούτε πόσο θα κινδύνευα εγώ εξαιτίας του δεσμού μας, εξαιτίας της σκοτεινής σκιάς που το παρελθόν θα έριχνε στην κοινή μας ζωή. 

Δεμένοι, φυλακισμένοι στα μυστικά μας, προσπαθήσαμε να αψηφήσουμε τις πιθανότητες – που ήταν όλες εναντίον μας. Φτιάξαμε δικούς μας κανόνες και παραδοθήκαμε ολοκληρωτικά στη δύναμη του πάθους μας…

 

Αν ρωτάς εμένα που τελείωσα το Fifty Shades of Grey (και τα 3) σε οχτώ μέρες, η τριλογία αυτή είναι ακόμη καλύτερη. Με τα τρία βιβλία να τα έχω τελειώσει σε 5 μόλις μέρες, ότι και να σας πω είναι λίγο. Πέρα του ότι μάλλον είχα πολύ ελεύθερο χρόνο και καθόλου ύπνο.

Προφανώς δεν περιμένεις να διαβάσεις ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που θα σου αλλάξει τη ζωή, όμως δεν είναι πάντα αυτό το ζητούμενο. Όταν επιλέγεις να διαβάσεις ένα τέτοιο βιβλίο, προφανώς δεν το κάνεις για να μυηθείς σε ένα νέο λογοτεχνικό λεξιλόγιο και ύφος. Ωστόσο, οι περιπέτειες του Γκίντεον και της Εύα θα σε μαγέψουν. Αν σου άρεσε το Fifty Shades of Grey, τότε τα βιβλία της Silvia Day είναι must have για τη βιβλιοθήκη σου.

Σαγηνευτικό και ερωτικό το Crossfire θα γίνει το νέο σου πάθος, ενώ ήδη ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

Όπως σε όλες τις τέχνες, έτσι και στη λογοτεχνία θα διαβάσεις έργα που είναι αριστουργήματα, άλλα που θα απορείς για την ύπαρξη τους και άλλα που θα σε κερδίσουν με την υπόθεση τους όσο απλά και αν είναι. Η τριλογία «Crossfire» ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Σε κερδίζει με την υπόθεση του, ενώ ο Γκίντεον και η Εύα θα σου κρατήσουν άψογη συντροφιά.

src=http://www.artsandthecity.gr/cm/ckfinder/userfiles/images/9786188012844(1).jpg

Το τελευταίο βιβλίο «Δεμένη μαζί σου» κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Απο τη σειρά Τουλίπα των εκδόσεων Ψυχογιός θα βρείτε και τα άλλα δύο βιβλία, «Γυμνή μπροστά σου» και «Ευάλωτη δίπλα σου».

 

Τατιάνα Τζινιώλη