Βook Review: Τα 3 πρόσωπα της Εκάτης – Ελευθερία Μεταξά

Βook Review: Τα 3 πρόσωπα της Εκάτης – Ελευθερία Μεταξά

Κάποια βιβλία πραγματικά με κερδίζουν από τη πρώτη στιγμή.

Κι αυτό γιατί κατορθώνουν και συνδυάζουν την κινηματογραφική πλοκή με την κοφτή, γρήγορη γραφή και το αποτέλεσμα είναι άκρως ευχάριστο και χορταστικό. Στη παρούσα φάση έχουμε ένα πραγματικά πλήρες μυθιστόρημα με αρχή, μέση και τέλος, με χαρακτήρες που πείθουν αλλά και μια άκρως καλοδουλεμένη πλοκή που δεν υστερεί στη φαντασία τίποτα από αντίστοιχα ξένα έργα.

Ένας αστυνόμος και μια ανθρωπολόγος βρίσκονται στα ίχνη ενός αδίστακτου επιχειρηματία, λάτρη του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος πατάει επί πτωμάτων για να πετύχει και θέλει να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου.Μια αρχαία προφητεία που πρέπει να ματαιωθεί και ο χρόνος που κυλάει αντίστροφα,σίγουρα δεν είναι καλοί βοηθοί τους στη όλη προσπάθεια,πρέπει όμως να τα καταφέρουν.

Αυτό που ξεχώρισα στο βιβλίο, είναι η κινηματογραφική πλοκή του ,το ότι οι εικόνες περνάνε ακριβώς μπροστά από τα μάτια σου με απόλυτη σαφήνεια. Επιπλέον,διαθέτει και μια πειστική και σωστή γραφή διότι, στη περίπτωση που δε πιστεύουμε ή δε θα μπορούμε να δικαιολογήσουμε όσα γίνονται, μάλλον τότε υπάρχει σημαντικό θέμα στην απόδοση του έργου.Η κυρία Μεταξά τα κατάφερε περίφημα σε αυτό τον τομέα και της αξίζουν συγχαρητήρια.

Σίγουρα δεν είναι το  καλύτερο βιβλίο που υπάρχει,σίγουρα παραπλήσια θέματα έχουμε ξαναδεί και ξαναδιαβάσει, είναι όμως καλογραμμένο,αληθινό και κυρίως,σέβεται τον αναγνώστη,δεν του υπόσχεται παραπάνω από αυτά που μπορεί να του δώσει.Όλα αυτά όμως δε παύουν να το κάνουν μια πολύ καλή αναγνωστική παρέα.

 

Καλή ανάγνωση,

Μαρία Ανδρικοπούλου