Book review: Ένα φιλί τη φορά -Jennifer Ashley

Book review:  Ένα φιλί τη φορά -Jennifer Ashley

Μετά τις περιπέτειες του Ίαν και του Μακ Μακένζι, ήρθε η στιγμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τον μεγάλο τους αδελφό, τον Κάμερον, στο τρίτο βιβλίο της Jennifer Ashley, με τίτλο «Ένα φιλί τη φορά».

Ο λόρδος Κάμερον Μακένζι λατρεύει τα άλογα και τις γυναίκες. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία με μια όμορφη αλλά τρελαμένη γυναίκα, που έκανε συνεχώς τη ζωή του κόλαση. Από τη στιγμή που εκείνη πέθανε, μετά από έναν ακόμα τρομερό καβγά τους, ο Κάμερον αφοσιώθηκε στον γιο του και στην εκπαίδευση των αλόγων του, ενώ καλλιέργησε τη φήμη του γυναικοκατακτητή, ξεκαθαρίζοντας στις ερωμένες του πως δεν σκοπεύει να ξανανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η Έινζλι Ντάγκλας είναι μία αξιοσέβαστη νεαρή χήρα, κυρία επί των τιμών της βασίλισσας Βικτώριας. Προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή της και να πάρει πίσω μερικές κλεμμένες επιστολές της βασίλισσας, δεν θα διστάσει να ψάξει ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα του περιβόητου Κάμερον Μακένζι. Όταν εκείνος την ανακαλύπτει, συνειδητοποιεί πως θα ήθελε να κάνει τη σεμνότυφη και διακριτική Έινζλι ερωμένη του και επιστρατεύει την περιβόητη γοητεία του, ώστε να το πετύχει. Εκείνη δεν είναι καθόλου αδιάφορη απέναντί του, όμως δεν θέλει να προκαλέσει σκάνδαλο και ξέρει πολύ καλά πως ο λόρδος φημίζεται για τις σύντομες ερωτικές του περιπέτειες με διάφορες κυρίες.

Ο δισταγμός της όμως απλά κάνει τον Κάμερον να τη θέλει περισσότερο. Οι δυο τους παίζουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θέλησης και επιμονής, στο οποίο κάθε φιλί, κάθε άγγιγμα και κάθε… κουμπί τους φέρνει πιο κοντά. Η μικρή φλόγα που άναψε πριν από έξι χρόνια φαίνεται πως τώρα θεριεύει και μετατρέπεται σε ερωτική φωτιά, που θα πυροδοτήσει το πάθος ανάμεσα στην Έινζλι και τον Κάμερον. Εκείνη δεν τολμά να ονειρευτεί ένα κοινό μέλλον για τους δυο τους, όμως ίσως ο έρωτάς τους καταφέρει να σβήσει τα σημάδια από τις πληγές του Κάμερον και να τον πείσει πως αξίζει να παλέψει για την ευτυχία…

Τόσο ο Κάμερον όσο και η Έινζλι έχουν εμφανιστεί στα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς, οπότε δεν είναι άγνωστοι στον φανατικό αναγνώστη – ειδικά ο πεισματάρης Σκοτσέζος λόρδος. Η συγγραφέας είχε ήδη τροφοδοτήσει το ενδιαφέρον για την προσωπική του ζωή και τα μυστικά που κρύβει, οπότε αυτό εδώ το βιβλίο έρχεται για να αποκαλύψει ποιος είναι πραγματικά ο ψηλός, ρωμαλέος εκτροφέας αλόγων που έχει κλέψει πολλές γυναικείες καρδιές. Ο Κάμερον είναι ένας άντρας που φαινομενικά δεν ζητάει πολλά από τη ζωή του· απολαμβάνει τη γυναικεία συντροφιά, την εκπαίδευση ενός αλόγου κούρσας, την ελευθερία της ιππασίας στα λιβάδια γύρω από το κτήμα του και νοιάζεται μονάχα για τα αδέλφια του, τις νύφες του και τον γιο του, τον Ντάνιελ. Όμως κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά και ντροπιαστικές στιγμές από τον ατυχή γάμο του, που τον έχουν κάνει να κλειστεί στον εαυτό του και να μην εμπιστεύεται πλέον καμία γυναίκα. Η Έινζλι είναι αυτή που θα καταφέρει να σπάσει τον τοίχο που έχει υψώσει εκείνος γύρω από την καρδιά του και θα τον πείσει πως είναι ένας καλός άνθρωπος, που αξίζει να γίνει ευτυχισμένος και να αφήσει πίσω το παρελθόν.

Σε αντίθεση με τα αδέλφια του ο Κάμερον έχει έναν έφηβο γιο, και είναι πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος που η σχέση τους ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου. Ο γιος του δεν ήταν ποτέ βάρος για τον Κάμερον, όμως φοβόταν ότι μπορεί κάποια στιγμή να αντιδρούσε όπως ο δικός του πατέρας και, για το καλό του μικρού, προσπαθούσε να διατηρεί τις αποστάσεις του. Σιγά σιγά όμως οι δυο τους βρίσκουν τις ισορροπίες τους, ανοίγουν τις καρδιές τους και τελικά η σχέση τους γίνεται πολύ πιο εγκάρδια, όπως θα έπρεπε να είναι από πάντα. Την ιστορία του Ντάνιελ Μακένζι θα τη μάθουμε σε επόμενο βιβλίο, οπότε είναι καλό που τον γνωρίζουμε ήδη από τη νεανική του ηλικία σε αυτό, ώστε να δούμε την εξέλιξή του και τις περιπέτειές του όταν έρθει η ώρα.

Αυτή τη φορά δεν κυνηγάει τους ήρωες κάποιος παρανοϊκός εγκληματίας και η δράση επικεντρώνεται στους ίδιους και τα συναισθήματά τους. Η «κακιά» της υπόθεσης εδώ είναι η από καιρό πεθαμένη σύζυγος του Κάμερον, η οποία όμως έχει φροντίσει να δώσει το διαταραγμένο ψυχικά στίγμα της και να τον «στοιχειώσει» για τα καλά. Η συγγραφέας εστιάζει στην ενδοοικογενειακή βία από ένα ψυχικά άρρωστο άτομο, όμως αυτή τη φορά είναι η σύζυγος που στρέφεται στον σύζυγο. Ένας ψηλός, δυνατός άντρας αφήνεται αμαχητί να κακοποιηθεί από τη μανιασμένη γυναίκα του, προκειμένου να προστατέψει τον γιο του και να μη μάθουν όλοι το οικογενειακό τους δράμα. Φαντάζει ίσως αδιανόητο ή αλλοπρόσαλλο, αλλά είναι γεγονός: η γυναίκα δεν είναι πάντα το θύμα σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Και η συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας κι εξελίσσεται σε μια εποχή όπου οι ρόλοι άντρα και γυναίκας ήταν απόλυτα διακριτοί και ο πρώτος θεωρούνταν το ισχυρό φύλο.

Το ευτυχισμένο τέλος του Κάμερον και της Έινζλι είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η αγάπη μπορεί να γιατρέψει κάθε πληγή και να σβήσει οποιοδήποτε άσχημο παρελθόν. Άλλος ένας παθιασμένος και αξιαγάπητος Μακένζι βρήκε την ευτυχία· και τώρα απομένει ο μεγάλος αδελφός τους, ο δούκας του Κιλμόργκαν, Χαρτ Μακένζι, που θα γνωρίσουμε καλύτερα στο επόμενο βιβλίο της σειράς.

 

 Χρύσα Βασιλείου