Silent Words: H Mia Sheridan στην Ελλάδα

Silent Words: H Mia Sheridan στην Ελλάδα

    «Nerd Girl Problem # 235. That unexplainable crush you have on fictional characters.»

                                                                         Exquisite - Ella Frank

 Είναι εκείνες οι φορές που αγαπάς τόσο πολύ έναν συγγραφέα που, ό,τι και να γράψει, απλώς το επιθυμείς, το περιμένεις, το αγκαλιάζεις, το διαβάζεις και το ξαναδιαβάζεις. Μία τέτοια περίπτωση είναι για εμένα η συγγραφέας Mia Sheridan. Την πρωτογνώρισα αναγνωστικά πριν από τέσσερα χρόνια, όταν διάβασα το βιβλίο της Archer’s Voice και αγάπησα αμέσως την πένα της. Πρόσφατα διάβασα το υπέροχο βιβλίο της Dane’s Storm, το οποίο, μέσα σε όλα τα θέματα που πραγματεύεται, αναφέρεται και στο ζήτημα του γονεϊκού πένθους, γεγονός συγκινητικό, καθώς βασίζεται σε βιωματικά γεγονότα της συγγραφέως.

Η Mia Sheridan είναι συγγραφέας contemporary romance βιβλίων, πολυγραφότατη, με προσεγμένο και ιδιαίτερο στυλ γραφής. Η πένα της είναι αρκετά χαρακτηριστική και σίγουρα έχει τα δικά της συγγραφικά μοτίβα. Οι ιστορίες της είναι καλογραμμένες, αφορούν την ερωτική ιστορία δύο κεντρικών ηρώων και είναι γεμάτες αναδρομικές αφηγήσεις. Ειδικεύεται σε αυτό που ονομάζουμε slow romance κι ακόμη και όταν τοποθετεί τις ιστορίες της σε χωροχρόνους εξεζητημένους ή σοφιστικέ, υπάρχει πάντα κάτι το ανεπιτήδευτο στην ατμόσφαιρα της γραφής της. Το χτίσιμο της πλοκής, κυρίως σε ό,τι αφορά τη σχέση μεταξύ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, έχει έναν ρομαντικό, παλιομοδίτικο αέρα. Οι ερωτικές σκηνές που δημιουργεί είναι πάντα εξαιρετικά καλογραμμένες και οι κεντρικοί της ήρωες έχουν απίστευτη χημεία μεταξύ τους.

Αυτό που αγαπάω ιδιαιτέρως στα βιβλία της είναι ότι καταφέρνει – όσο δυναμικούς δευτεραγωνιστές κι εάν έχει στις ιστορίες της και όσες ανατροπές ή γρήγορες εξελίξεις τοποθετεί στην πλοκή– να κλείσει τους πρωταγωνιστές της στον δικό τους μικρόκοσμο. Αρκετές φορές το ζευγάρι μοιάζει να προχωράει μόνο του, ξέχωρα από την πλοκή της ιστορίας, χωρίς αυτό να προκαλεί συγγραφικές αστάθειες ή κενά στο κείμενο. Σαν να περπατάς στη βροχή και κατεβάζεις ξαφνικά την ομπρέλα σου, ίσα ίσα για να νιώσεις για λίγο τις στάλες του νερού στα μάγουλα σου. Κάπως έτσι είναι για τους αναγνώστες οι συναντήσεις των ηρώων στα βιβλία της Mia Sheridan.

Γέλασα πολύ με το Stinger, συγκινήθηκα με το Midnight Lily, διάβασα αμέτρητες φορές το Leo, ενώ δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι το Kyland είναι ένα από εκείνα τα λίγα, τα ελάχιστα βιβλία που διαβάζεις μία φορά στη ζωή σου και θυμάσαι για πάντα, χωρίς να έχεις την ψυχική δύναμη να ξαναδιαβάσεις. Ωστόσο το βιβλίο της Mia Sheridan που ξεχωρίζω, που έχω μέσα στην καρδιά μου, που διαβάζω συνεχώς, που με μαγεύει όσες φορές κι αν ανατρέξω στις σελίδες του είναι το Archer’s Voice.

Η Bree Prescott, μετά από κάποια τραγικά γεγονότα που την αφήνουν ψυχικά τραυματισμένη και τα οποία την καταδιώκουν, φτάνει στην πόλη του Pelion, Maine. Προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή, έστω και προσωρινά, πέφτει  -κυριολεκτικά-πάνω στον Archer. Αμίλητος, με αγριωπή όψη, άξεστη συμπεριφορά και βίαιο ιστορικό ο Archer γοητεύει την Bree από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Οι λόγοι που η Bree επιθυμεί να τον γνωρίσει καλύτερα προκαλούνται από τη δυσκολία που έχει ο Archer να επικοινωνήσει και να συνυπάρξει με τους ανθρώπους, αλλά και στο ίδιο το παρελθόν της Bree. Όσο η γνωριμία τους εξελίσσεται, μια δυνατή φιλία γεννιέται. Μια φιλία που οδηγεί σε έναν μεγάλο έρωτα. Όμως το παρελθόν και των δύο καραδοκεί σκοτεινό, γεμάτο προδοσία και βία. Παράλληλα η Bree καλείται να διαχειριστεί τον φιλικό και επαγγελματικό της περίγυρο, ο οποίος αρνείται να αποδεχτεί τον έρωτα της και ο ίδιος ο Archer προσπαθεί να ξεφύγει από την απομόνωση, αλλά και από τους φόβους του, οι οποίοι οδηγούν σε μια οδυνηρή αλήθεια.

Διαβάζουμε μια τρυφερή ιστορία, γεμάτη με μυστικά και ίντριγκες. Η χημεία μεταξύ των δύο ηρώων είναι συγκλονιστική, οι ερωτικές σκηνές είναι εξαιρετικές και οι χρονικές αναδρομές, που μας γνωστοποιούν τις κρυμμένες αλήθειες, ό,τι καλύτερο. Ωστόσο το μεγάλο προσόν του βιβλίου είναι ο αριστουργηματικός τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας χτίζει τα ψυχογραφήματα των ηρώων της. Με συγγραφική δεινότητα και δεξιοτεχνία η Sheridan δημιουργεί δύο μοναδικούς ήρωες οι οποίοι το μόνο που έχουν μάθει να έχουν είναι τον εαυτό τους. Όταν συναντιούνται δημιουργείται μαγεία, αλλά και πολλά λάθη. Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας μας μεταφέρει τα συναισθήματα του Archer την στιγμή που ο ίδιος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Δεν ακούμε τη φωνή του Archer κι όμως τη νιώθουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας. Ένα υπέροχο, ξεχωριστό βιβλίο το οποίο θα έχουμε τη χαρά να διαβάσουμε στα ελληνικά, καθώς κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 από τις αγαπημένες εκδόσεις Elxis με τον τίτλο «Η Φωνή του Τοξότη»! Mia Sheridan καλωσόρισες στην Ελλάδα, ανυπομονούμε!

 

Μαρία Μπακάρα

Φωτογραφία: Η Mia Sheridan με το Archer’s Voice (από την επίσημη σελίδα της συγγραφέως)