Πορτραίτα: Dinah Jefferies

Η Ντίνα Τζέφρι είναι από εκείνες τις περιπτώσεις συγγραφέων που, παρόλο που ξεκίνησαν να γράφουν σε σχετικά μεγάλη ηλικία, κατάφεραν να γίνουν το ίδιο –ή και περισσότερο– γνωστές με συγγραφείς που έχουν πολλά χρόνια και εξίσου πολλά βιβλία στο ενεργητικό τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Jens Lapidus

Ένας Σκανδιναβός συγγραφέας, το έργο του οποίου διαφοροποιείται αρκετά από αυτά της υπόλοιπης ταλαντούχας «φουρνιάς» από το Βορρά που έχει κατακλύσει τις βιβλιοθήκες μας και κατακτήσει τις καρδιές μας τα τελευταία χρόνια, οπωσδήποτε τραβάει αμέσως μια ιδιαίτερη προσοχή. Αυτός είναι ο Γενς Λαπίντους.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Paullina Simons

Έχει γράψει μία από τις πιο αγαπημένες και ξεχωριστές τριλογίες που έχουμε διαβάσει. Η ιστορία της Τατιάνας και του Αλεξάντερ έκανε το όνομα της Πωλλίνα Σίμονς διάσημο στους λογοτεχνικούς και αναγνωστικούς κύκλους.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: John Verdon

Ο Τζον Βέρντον δεν μετράει τόσα πολλά χρόνια ως συγγραφέας, όπως άλλοι ομότεχνοί του, έχει όμως καταφέρει μέσα σε αυτά τα χρόνια που είναι ενεργός να δημιουργήσει μια άκρως επιτυχημένη σειρά βιβλίων και έναν αγαπημένο ήρωα, αλλά και να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που ανυπομονούν για την κυκλοφορία κάθε νέου του βιβλίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Arnaldur Idridason

Μπορεί η Ισλανδία να είναι μια μικρή χώρα, αλλά έχει μια μεγάλη παράδοση στη λογοτεχνία. Και μπορεί οι συγγραφείς της να είναι λίγοι, όμως έχουν καταφέρει να κάνουν το όνομά τους γνωστό κι έξω από τα σύνορα της χώρας τους. Ο Άρναλντουρ Ιδρίδασον είναι ο σημαντικότερος αρσενικός εκπρόσωπός της στο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Arthur Conan Doyle

Θεωρείται ένας από τους «πατέρες» της αστυνομικής λογοτεχνίας. Είναι ο δημιουργός ενός από τους διασημότερους και πιο αγαπητούς ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ένας συγγραφέας τόσο διαχρονικός, όσο και οι υποθέσεις των βιβλίων του. Είναι ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Tony Parsons

Μπορεί να μετράει μόνο λίγα χρόνια στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας, όμως η σειρά βιβλίων του με τον επιθεωρητή Μαξ Γουλφ έχει ήδη χαρίσει στον Τόνι Πάρσονς μια θέση στο πάνθεον των συγγραφέων του συγκεκριμένου είδους.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Alexandre Dumas

Ένας συγγραφέας που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους κλασικούς και έχει χαρίσει στο αναγνωστικό κοινό έργα διαχρονικά κι αναλλοίωτα στον χρόνο – αυτός είναι ο Αλέξανδρος Δουμάς ο πρεσβύτερος.

Διαβάστε Περισσότερα

Πορτραίτα: Pearl Buck

Η Περλ Μπακ θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πένες του 20ου αιώνα και εκείνη που μας γνώρισε την καθημερινή ζωή, τα ήθη και τα έθιμα ενός μακρινού πολιτισμού, αυτού της Κίνας, όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδόσεις Elxis: ιστορίες αγάπης που μας ταξιδεύουν

Πολύχρωμες τουαλέτες και ημίψηλα καπέλα, εντυπωσιακές αίθουσες χορού, πολυτελείς επαύλεις, αρχοντικά εξοχικά, βόλτες με άμαξα, γοητευτικοί αριστοκράτες και υπέρκομψες δεσποινίδες, παραμυθένια ατμόσφαιρα και άκρατος ρομαντισμός…

Διαβάστε Περισσότερα