Τι διαβάζουν οι συγγραφείς: Έλση Τσουκαράκη

Η ανάγνωση και μελέτη βιβλίων αποτελεί απαραίτητη προσωπική διέξοδο στην πορεία της καθημερινότητάς μου….

Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι σαν ένας ταξιδιώτης «τράνζιτ»… ανάμεσα σε δυο ιστορίες…. Κλείνω ένα βιβλίο… ανοίγω ένα καινούργιο…..

 Λίγες σελίδες ακόμα πριν το τέλος από τον Τόπο των Μυστικών της Tana French – εφηβική ζωή… δύσκολο και σκοτεινό παρασκήνιο….. Μια αφήγηση για υπομονετικούς αναγνώστες και λάτρεις των λεπτομερών περιγραφών – κι ανυπομονώ να ξεκινήσω τον οικείο πλέον σε μένα, σαν φίλο σχεδόν…..  Dan Brown  με το Origin!!

Από τώρα γνωρίζω ότι θα αφεθώ σε μια κινηματογραφική και καταιγιστική δράση που θα κρατά το ενδιαφέρον μου αμείωτο και σε εγρήγορση….. Αλλά εκείνο που με γοητεύει περισσότερο στη γραφή του … είναι ο έμμεσος τρόπος του να μας διδάσκει βιώματα από το παρελθόν της Ανθρωπότητας, θεωρίες άγνωστων πολιτικών και κοινωνικών συνωμοσιών και γενικώς ν’ ασχολείται με την υπεύθυνη καταγραφή γεγονότων που στιγμάτισαν την ιστορία και προκαλούν ανεμπόδιστα το μυαλό και την καρδιά να προβληματιστούν και να νιώσουν….. !!

 

 

Η Έλση Τσουκαράκη γεννήθηκε στο Κάιρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από παιδί είχε τον τρόπο της να επικοινωνεί με τις λέξεις. Σπούδασε γερμανική και γαλλική φιλολογία. Δίδαξε σε σχολεία, ασχολήθηκε με μεταφράσεις, έγραψε διηγήματα και σενάρια, και τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αν και θεωρεί μεγάλη τύχη τη συναναστροφή με παιδιά και εφήβους, θα της άρεσε να δηλώνει «επάγγελμα: ονειροπόλα». Έχει δύο κόρες. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν συνολικά εννιά μυθιστορήματά της.