Τι διαβάζει αυτή την περίοδο η Δήμητρα Ιωάννου

Μόλις ολοκλήρωσα το νέο βιβλίο της Πένυς Παπαδάκη "Αντίπαλοι στην αγάπη". Ένα πρωτότυπο και πανέξυπνο βιβλίο που μας δίνει μια άλλη διάσταση, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και εξετάζοντας τους άντρες στο ρόλο του θύματος. Ίσως ακούγεται περίεργο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η κακοποίηση εκτός από σωματική δύναται να είναι και λεκτική και κατά συνέπεια πολύ οδυνηρή. Η λεκτική κακοποίηση δεν πλήττει άμεσα το σώμα, εντούτοις όμως καταρρακώνει την ψυχή και το συναίσθημα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο διερευνά τις σχέσεις των αντρών με τις πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής τους και μελετά τα πιο ευαίσθητα σημεία της ψυχολογίας τους που έχουν να κάνουν με την οικονομική και κοινωνική καταξίωση, τη συζυγική πίστη και το σεβασμό προς την ανδρική τους υπόσταση.

Τα Ρεμάλια, οι παλιοί φίλοι που στα εφηβικά τους χρόνια έπαιζαν ποδόσφαιρο στην αλάνα της γειτονιάς αλλά κατόπιν ξεμάκρυναν στη ζωή, ξαναμπαίνουν στο γήπεδο μεσήλικες πια κι εμείς παρακολουθούμε πώς εξελίσσονται οι σχέσεις τους, οι χαρακτήρες τους, το πρίσμα από το οποίο βλέπουν τα πράγματα και συνολικότερα οι ζωές τους.

Τι βολικό! Όλοι στα ναυάγια μάθαμε να βρίζουμε τη θάλασσα, ενώ σφυρίζουμε αδιάφορα στον άνεμο που φταίει… λέει η συγγραφέας, αποκαλύπτοντας τόσο όμορφα την πραγματική αλήθεια για την πολυπόθητη ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Πραγματικά αγάπησα αυτό το βιβλίο που με τη δύναμη του λόγου του τσακίζει τις δικαιολογίες και μας προτρέπει να ζήσουμε, να χαρούμε, να νικήσουμε τους δαίμονές μας και να βρούμε δύναμη στο μαζί! Και πάνω από όλα μας δίνει το μεστό μήνυμα της συγγραφέως σχετικά με τα δύο φύλα. Ποιος είπε ότι αυτό το μυθιστόρημα τάσσεται υπέρ των ανδρών; Προσωπικά θα έλεγα ότι απλούστατα φωτίζει και τη δική τους πτυχή. Όμως, όπως λέει κι η ίδια στον πρόλογό της αγαπά τα δύο φύλα εξίσου και θέλει το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο.

Και εκεί ακριβώς ισορροπεί τελικά, ανακαλύπτοντας την πολυπόθητη χρυσή τομή στην ισοπαλία, στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό που επιτυγχάνεται μέσω προσωπικής δουλειάς και προσπάθειας! Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από άντρες και γυναίκες, διότι διερευνά με έναν απολαυστικό τρόπο όλα τα σημεία κλειδιά που τελικά θα τους βοηθήσουν να γίνουν σοφότεροι στις σχέσεις τους!

 

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ,ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ.