Τι διαβάζει αυτή την περίοδο η Ελίζα Νάστου

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επιλέγω να ταξιδέψω στην Σκιάθο του 19ου αιώνα, μέσα από τα Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Είναι μια συνήθεια που αγαπώ: η αναβίωση των παραδοσιακών γιορτινών εθίμων, η κατάνυξη μιας άλλης εποχής, πιο σκληρής αλλά και πιο αγνής μέσα από τη μαγική πένα του «αγίου των γραμμάτων».

Επιστρέφοντας στο σήμερα, μόλις τελείωσα ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα, το «Αν σε πιάσω, καίγεσαι», του Μ.J. Αrlidge. Η ιστορία κυλά με καταιγιστικό ρυθμό, η αγωνία χτυπά κόκκινο και οι εξελίξεις δεν είναι διόλου αναμενόμενες- σημαντικό προσόν για ένα βιβλίο αυτού του είδους. Οι ανατροπές καραδοκούν κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία σελίδα. Ήδη ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο του συγγραφέα!

 

H Eλίζα Νάστου γεννήθηκε και ζει στις Σέρρες. Σπούδασε Οικονομικά και Παιδαγωγικά, εργάζεται ως καθηγήτρια και πλάθει ιστορίες στον υπολογιστή της τα βράδια, μετά τη δουλειά. Αποτέλεσμα των μεταμεσονύκτιων περιπλανήσεων στις ζωές των ηρώων της είναι τα μυθιστορήματα «Εκτός Τροχιάς» και «Στο Αντίθετο Ρεύμα», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Γκοβόστη.