Τι διαβάζει αυτή την περίοδο ο Βασίλης Κρουστάλης

Εγώ ποτέ δεν διαβάζω μόνο ένα πράγμα. Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος αλλά προσπαθώ να κρατήσω μια ισορροπία.

Έχουμε κι λέμε... Εκτός από διάφορες μικρές ιστορίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται στο FB από αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς ή διάφορα κόμιξ, μόλις τελείωσα το "Η Εκδίκηση του Ιάσωνα Λεμονιάτη" του Γιώργου Μεσολογγίτη από τις εκδόσεις Rising Star. Ήταν τέλειο! Τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται στην Ελλάδα με ζόμπι. Πραγματικά φοβερή γραφή.Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω εάν δεν το τελείωνα. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Γενικά πρέπει να διαβάζουμε Έλληνες συγγραφείς και να στηρίζουμε το έργο τους.

 Επίσης διαβάζω και αξιολογώ τις συμμετοχές του διαγωνισμού των εκδόσεων Λυκόφως (Επιστροφή στο Πατρικό Σπίτι) στον οποίο έχω την τιμή να είμαι ένας εκ των κριτών. Γενικά όμως λατρεύω την φανταστική Λογοτεχνία την οποία και υπηρετώ. Καλές γιορτές και να διαβάζετε βιβλία. Μόνο αυτά θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

 

Ο Βασίλης Κρουστάλης γεννήθηκε έναν παγωμένο Δεκέμβριο του 1983 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στα Μέγαρα Αττικής. Όταν ενηλικιώθηκε (λέμε τώρα...) εκτός από κόμιξ και κλασική λογοτεχνία, διάβασε επιστημονική λογοτεχνία και τρόμου. Σταδιακά μεταμορφώθηκε σε έναν μεγάλο βιβλιοφάγο που διάβαζε όλα τα είδη: μυθολογία, μεταφυσικός τρόμος, αστυνομικά, κοινωνικά, μυθολογία Κθούλου, οτιδήποτε ήταν άξιο ανάγνωσης. Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η επική φαντασία. Διαβάζοντας δεκάδες τίτλους αυτού του είδους καλλιεργήθηκε μέσα του η ανάγκη να δημιουργήσει τον δικό του κόσμο και τους δικούς του χαρακτήρες. Έτσι ένα ζεστό απόγευμα του Αυγούστου άρχισε να γράφει το Ο ΌΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του με τίτλο, Ιστορίες του Καγάντο. Το 2016 συμμετείχε σαν κριτική επιτροπή στον διαγωνισμό των εκδόσεων Λυκόφως με τίτλο Επιστροφή στο Πατρικό Σπίτι.