Τι διαβάζει αυτή την περίοδο η Σίσσυ Θεοφανοπούλου

Ένα από τα αγαπημένα μου συγγραφικά νέα κάθε χρόνο είναι να μαθαίνω ότι κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Μαρίνας Πετροπούλου. Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλα της τα βιβλία- και πιστέψτε με είναι πολλά, αισίως 15 μέχρι τώρα- τολμώ να πω ότι είναι η αγαπημένη μου σύγχρονη Ελληνίδα συγγραφέας. Έτσι, λοιπόν, κρατώ αυτή τη στιγμή στα χέρια μου, το νέο της μυθιστόρημα «Μετά τη Βροχή» (εκδ. Λιβάνη, 2016).

Βροχή… το υγρό στοιχείο που εξιλεώνει, που καθαρίζει και που άλλοτε θεριεύει κι άλλοτε κοπάζει, ποτίζοντας με ποικίλα συναισθήματα τη ζωή μας.

Σε αυτό το βιβλίο, βασική ηρωίδα είναι η Χαρά που, όπως η συγγραφέας αναφέρει στην πρώτη φράση του οπισθόφυλλου, «γέρασε στα δεκάξι της» αλλά ευτυχώς βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει. Το κείμενο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Πρόσωπα, ανατροπές και συναισθήματα ενώνονται αριστοτεχνικά για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο και άκρως ενδιαφέρον λογοτεχνικό σύνολο. Για να σας πω την αλήθεια, δεν περίμενα κάτι λιγότερο …

Η απαράμιλλη μαεστρία της Μαρίνας Πετροπούλου να φτιάχνει εικόνες μέσα από τις λέξεις προσδίδει στο βιβλίο συγγραφική ποιότητα και μια αύρα που πραγματικά θα σε συνεπάρει. Πού πάμε; Εκεί όπου για κάποιους τυχερούς μετά τη βροχή «βγαίνει το ουράνιο τόξο».

Και τι όμορφα που είν' αλήθεια... Αυτή τη στιγμή γράφω τούτο το κείμενο και ταξιδεύω…

 

Η Σίσσυ Θεοφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή της άρεσε να γράφει... σημειώσεις, μαθήματα, λέξεις και στιγμές ζωής. Σπούδασε με υποτροφία αριστείας Marketing & Επικοινωνία, ενώ διαθέτει επίσης Μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο. Εργάζεται στον τομέα του Μarketing σε πολυεθνική εταιρεία και είναι κειμενογράφος γνωστών τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Είναι η συγγραφέας του μυθιστορήματος Αν Ήμουν Τραγούδι και των παιδικών βιβλίων Ιιίου & Κρόκο και Πιρουνάκης & Κουταλίτσα - Ανακαλύπτουμε τα Λαχανικά.
Είναι παντρεμένη και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της.

Το δεύτερο μυθιστόρημά της «Γυναίκες Θάλασσες» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.