Τι διαβάζει η Γεωργία Κακαλοπούλου

Λάτρεψα τον Πάολο Κοέλο από τη στιγμή που ξεφύλλισα "Το πέμπτο βουνό" του. Τον ακολούθησα πιστά σε κάθε συγγραφικό του ταξίδι, παρόλο που ήρθαν στιγμές που με απογοήτευσε οικτρά με σκοπό να σκεφτώ να σταματήσω να τον διαβάζω. Για ακόμη μια φορά όμως, αθέτησα αυτή μου την υπόσχεση παίρνοντας στα χέρια μου το νέο του μυθιστόρημα "Η κατάσκοπος". Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή της Μάτα Χάρι της θρυλικής Ολλανδής κατασκόπου που προκάλεσε μίση και πάθη και ανακηρύχθηκε η πιο επιθυμητή και σαγηνευτική γυναίκα της εποχής της. Κατάσκοπος ή απλά μια γυναίκα ελεύθερη για τα δεδομένα της εποχής;Προς το παρόν το βιβλίο αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα της καθώς και σκέψεις που προβληματίζουν.

 

Η Γεωργία Κακαλοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ζει στον Δήμο Δίου Ολύμπου Πιερίας, απ’ όπου και κατάγεται. Οι πρόγονοί της έχουν ρίζες στην Κρήτη και στη Μικρά Ασία. Φοίτησε στα ΤΕΙ Επισκεπτριών Υγείας, ενώ παράλληλα έκανε σπουδές κλασικής κιθάρας και αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου, καθώς και μαθήματα υποκριτικής σε ερασιτεχνικό θέατρο της Κατερίνης, συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Τα πρώτα της μυθιστορήματα "Το διαμάντι της Ερήμου", "Πέρα από την Αγάπη" και "Θεοί και Φύλακες" κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μάτι και Ελληνική Πρωτοβουλία.. Το 2011 κυκλοφόρησε το "Λόγοι Μοναξιάς" από τις εκδόσεις Ωκεανός. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη το μυθιστόρημά της Μελωδία στη Θύελλα και το 2016 το μυθιστόρημα "Η Υπόσχεση". Γράφει, επίσης, ποιήματα και άρθρα στο blog της georgiakakalopoulou.blogspot.com.

Άρθρα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί και στη διαδικτυακή εφημερίδα Mag Newspaper και στο διαδικτυακό περιοδικό Writers Gang. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.