Τι διαβάζει αυτή την περίοδο ο Δημήτρης Σίμος

Τι διαβάζω ε; Λοιπόν:

«Η τελευταία παράσταση της Μαρίνα Φιλίππου» του Γρηγόρη Αζαριάδη, εκδόσεις Γαβριηλίδη.  Ένα πολάρ που δεν αρκείται μόνο στην απεικόνιση μια μουντής ατμόσφαιρας και σε έναν καταγγελτικό λόγο για την σημερινή Ελλάδα, αλλά προσφέρει με εξαίσιο τρόπο μια αστυνομική πλοκή με άριστα δομημένους χαρακτήρες.

«Το Κάστρο»,  του Βαγγέλη Γιαννίση, εκδόσεις Διόπτρα. Μια έμπρακτη απόδειξη πως αν εν λόγω συγγραφέας δεν είχε Ελληνικό όνομα, θα είχαν κινδυνέψει από το θρόνο τους οι Σκανδιναβοί συνάδελφοι του. Η δομή που ακολουθεί ο κ Γιαννίσης με την τοποθέτηση του ήρωας του,  στην Σουηδία και την ατμοσφαιρική ‘’μαυρίλα’’ που φέρνει ο παγωμένος καιρός, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για την κατάταξη του έργου στην κατηγορία των «Σκανδιναβικών Αστυνομικών», ωστόσο ο Έλληνας ήρωας και πρωταγωνιστής Άντερς Οικονομίδης φέρνει το μύθο,  με ένα εξαιρετικό τρόπο μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα.

Η ζωή εν ‘ταφώ, Στρατής Μυριβήλης, βιβλιοπωλείο της Εστίας. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το αριστούργημα; Τρίτη φορά που το διαβάζω, αυτήν την φορά λόγω μιας μελέτης μου στην ντοπιολαλιά της Λέσβου, με σκοπό την συγγραφή  ενός διηγήματος αστυνομικού περιεχόμενου που διαδραματίζεται στην Μυτιλήνη κατά την άφιξη των πρώτων καραβανιών προσφύγων.      

 

Ο Δημήτρης Σίμος , γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987. Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και θεατρικός συγγραφέας . «Τα Βατράχια», αποτελούν την πρώτη του ‘’λογοτεχνική δουλειά’’ -και παράλληλα  το ντεμπούτου  του «Αστυνόμου Καπετάνου»  στην πρώτη του «γραπτά αποτυπωμένη» αστυνομική περιπέτεια. Αυτήν την περίοδο παίζεται το θεατρικό του έργο,  στο Θέατρο Πόλη, το Κόκκινο Μελίσσι.