Τι διαβάζει αυτή την περίοδο η Πηνελόπη Κουρτζή

Αυτή την εβδομάδα διαβάζω τον "παγωμένο άγγελο" του Σάμιουελ Μπγιορκ. Είναι ένα βιβλίο πιο παλιό που δεν είχα διαβάσει και έχω την τιμή να το έχω με ιδιόχειρη αφιέρωση από τον ίδιο. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πολύ ωραία πλοκή και είναι το είδος των βιβλίων μυστηρίου που σου κρατάνε ωραία παρέα τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα!

Παράλληλα διαβάζω εντατικά ιστορικά βιβλία στα πλαίσια της έρευνας του νέου μου βιβλίου και έτσι μπορώ να πω ότι αυτή η περίοδος είναι έντονη αναγνωστικά!

Ούτως ή άλλως η χειμώνας είναι η περίοδος που οι περισσότεροι από εμάς θα βρουν μια γλυκιά συντροφιά σε ένα βιβλίο κάποιο βροχερό απόγευμα ή βράδυ.

 

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό χώρο και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, που αποτελεί και τη μεγάλη αγάπη της. Έχει ταξιδέψει αρκετά, μιλάει τέσσερις γλώσσες και ερασιτεχνικά ασχολείται με το αργεντίνικο τάνγκο. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχει γράψει θεατρικά έργα. Το ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι το πρώτο μυθιστόρημά της.