Τί διαβάζει αυτή την περίοδο η Ιφιγένεια Τέκου

Πριν από λίγες μέρες ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου της Αλμπερτίν Σαραζέν «O αστράγαλος» από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που πραγματεύεται με μοναδικό αφηγηματικό τρόπο το χρονικό μιας απόδρασης.

Σειρά πήρε ο αγαπημένος μου συγγραφέας και βραβευμένος με Booker, Julian Barnes. Το βιβλίο του «Ο αχός της εποχής» από εκδόσεις Μεταίχμιο μέχρι στιγμής με έχει καθηλώσει. Πρόκειται για την μυθιστορηματική βιογραφία του ταλαντούχου μουσικού Ντιμίτρι Σοστάκοβιτς, ο οποίος προσπάθησε  να καταπολεμήσει την μόνιμη καταπίεση του σταλινικού καθεστώτος με τον μόνο τρόπο που γνώριζε καλύτερα, τις νότες.

 

Η Ιφιγένεια Τέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως διοικητική υπάλληλος για αρκετά χρόνια σε πολυεθνικές εταιρίες, κάνει μεταφράσεις και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Το πρώτο της βιβλίο βγήκε το 2014 από τις εκδόσεις Κέδρος με τίτλο Μνήμες χαμένες στην άμμο ενώ τον Νοέμβριο του 2015 βγήκε το δεύτερο βιβλίο της από τις εκδόσεις Διόπτρα με τίτλο Θάλασσες μας χώρισαν. Στο τέλος του 2015 εκδόθηκε το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Λιβάνη με τίτλο «Αγάπα το ή παράτα το».

Μπορείτε να την βρείτε: www.facebook.com/ifigeniatekou,   twitter: @ifigeniatekou