H Άντα Αντρέου μιλάει για τις «Σκοτεινές Επιθυμίες»

Το πρώτο βιβλίο της Άντας Αντρέου, «Σκοτεινές Επιθυμίες», κυκλοφόρησε την άνοιξη από τις εκδόσεις iWrite.

Είναι το πρώτο της τριλογίας Desires και λίγους μήνες πριν το δεύτερο βιβλίο της σειράς, μίλησε στην Τατιάνα Τζινιώλη για τους χαρακτήρες, τις επιθυμίες, και μας αποκαλύπτει τι να περιμένουμε στη συνέχεια.

Πως θα σύστηνες σε έναν αναγνώστη το βιβλίο σου «Σκοτεινές Επιθυμίες».

Θα το σύστηνα σαν ένα βιβλίο γεμάτο πάθη , όνειρα,  μυστήριο και πολλές απόκρυφες επιθυμίες. Ένα βιβλίο που μπορεί να σε ταξιδέψει και να σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Να σου δώσει λίγη λάμψη από τα φώτα της μόδας και της μουσικής. Είναι μια ιστορία που μπορεί να δείξει στον καθένα πως οι σχέσεις των ανθρώπων παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μας και μας καθορίζουν σαν προσωπικότητες.  

Άντα, Δημήτρης, Άγγελος. Πρόκειται για τρεις ιδιαίτερους χαρακτήρες με έντονα πάθη και επιθυμίες. Ποιον απόλαυσες περισσότερο να γράφεις και ποιος σε ‘δυσκόλεψε’ περισσότερο;

Αυτόν που απόλαυσα πραγματικά ήταν το ταξίδι που είχα με τον χαρακτήρα του Δημήτρη. Ο Δημήτρης είναι μια περίπλοκη προσωπικότητα. Ένιωθα έκσταση να τον εξελίσσω και να γίνεται αυτό που έγινε μετά την Άντα. Ο χαρακτήρας του κρέμεται σε μια κλωστή γιατί σαν άτομο ο Δημήτρης είναι του ‘όλα ή τίποτα’, οπότε έπρεπε να το χειριστώ με μέτρο χωρίς να αλλοιώσω την προσωπικότητα του που ήταν πριν γνωρίσει την Άντα. Από την άλλη, αυτή που με «δυσκόλεψε» θα έλεγα πως ήταν η Άντα. Με ζόρισε συναισθηματικά. Είμαι ιδιαίτερα δεμένη μαζί της και το κάθε συναίσθημά της έβγαινε αρκετά έντονο και με επηρέαζε. Ειδικά στις στιγμές θλίψης της.

Υπάρχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία σε καταστάσεις και χαρακτήρες ή είναι όλο μυθοπλασία;

Ναι, θα μπορούσα να πω υπάρχουν πάρα πολλά. Για παράδειγμα , η σχέση του Άγγελου – Άντας είναι αληθινή. Ο Άγγελος κτίστηκε πάνω στην προσωπικότητα ενός φίλου που γνώρισα μέσω διαδικτύου. Εξίσου αυτοβιογραφικά είναι και η αγάπη του Άγγελου για τα ισπανικά και το πάθος της Άντας για την μόδα.

To βιβλίο ανέβαινε σε κεφάλαια στο wattpad. Χρειάστηκε να αλλάξεις ή να προσαρμόσεις για να το έχουμε σήμερα στην τελική του μορφή ως μυθιστόρημα;

Μπορώ να πω πως η αρχική του μορφή στο wattpad ήταν πολύ «ανώριμη» στην γραφή του. Πέρασα ένα χρόνο διορθώσεων για να το εξελίξω. Για παράδειγμα, στην αρχική του μορφή, ο Δημήτρης δεν ήταν πρωταγωνιστής αλλά κατάφερε να γίνει ένας από τους κεντρικούς ήρωες. Ήταν μέσα στις αλλαγές όπου είχα κάνει. Επίσης μέσα από την επεξεργασία της αρχικής ιστορίας προστέθηκαν και νέα πρόσωπα και έδειξα μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στην σχέση Άντας και Δημήτρη.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της σειράς Desires. Μίλησέ μου για την ιδέα πίσω από αυτήν.

Η αλήθεια είναι πως όταν άρχισα να γράφω τις «Σκοτεινές Επιθυμίες» δεν είχα κάποιο σχέδιο. Μετά, καθώς το ανέβαζα στο wattpad έβλεπα τους αναγνώστες να δένονται με τους χαρακτήρες και να ζητάνε κι άλλο. Έτσι, μου ήρθε η ιδέα μιας σειράς. Η γενική ιδέα είναι να βγει ένα βιβλίο για κάθε βασικό πρωταγωνιστή που πλαισιώνει την ζωή της Άντας , του Άγγελου και του Δημήτρη. Όλα θα έχουν πυρήνα την τριλογία και το μυστήριο που κρύβει ο Θέμης και ο Πάνος. Τα βιβλία θα αλληλεπιδρούν χρονολογικά αλλά ταυτόχρονα θα είναι και ανεξάρτητες ιστορίες με τα δικά τους μυστικά. Το πρώτο που θα ακολουθήσει μετά την τριλογία της Άντα θα είναι η ιστορία της Αλέξας και του Μάνου που έχουν αγαπηθεί αρκετά από τους αναγνώστες. Νομίζω θα είναι συναρπαστικό ταξίδι για τους αναγνώστες γιατί κάθε βιβλίο θα ανακαλύπτει κι άλλα πράγματα και μυστήρια της κεντρικής ιστορίας της τριλογίας.

Τι να περιμένουμε στο δεύτερο βιβλίο και πότε θα κυκλοφορήσει.

Στο δεύτερο βιβλίο θα κάνουμε μια επιστροφή πίσω στο χρόνο. Η Άντα θα μας δείξει το «γιατί» , το «πως» και το «πότε» της αλλαγής της και τον δρόμο για την συνέχεια της τριλογίας. Θα μας γνωρίσει αυτό που την στιγμάτισε σαν άτομο και καθόρισε την πορεία της ζωή της. Θα απαντηθούν όλα τα μετέωρα ερωτήματα που υπήρξαν στις Σκοτεινές Επιθυμίες. Όσο για το πότε θα κυκλοφορήσει, θέλω να πιστεύω πως θα είναι σύντομα. Βρίσκομαι στο τέλος των διορθώσεων αυτή την στιγμή οπότε σύντομα θα έχετε νεότερα για την εξέλιξη της κυκλοφορίας τους.

 

Μίλησε στην Τατιάνα Τζινιώλη