Κάνε το βιβλίο σου σενάριο – Εργαστήριο σεναρίου

Κάνε το βιβλίο σου σενάριο – Εργαστήριο σεναρίου

Κάνε την ιδέα σου σενάριο: Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε συγγραφείς, σεναριογράφους, αλλά και σε όσα άτομα έχουν μια ιδέα που πιστεύουν ότι αξίζει να την εξελίξουν, και θέλουν να την υλοποιήσουν σε σενάριο ταινίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν βασικές γνώσεις του κόσμου του σεναρίου, να γνωρίσουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πάνω στο αντικείμενο, να μάθουν βασικά βήματα πάνω στο σενάριο αλλά και μυστικά του πώς θα μπορούσαν να εξελίξουν το υλικό που έχουν ήδη δημιουργήσει σε σενάριο και να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί η βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μετά το τέλος του συγκεκριμένου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν βασική αλλά ουσιαστική γνώση για το πώς θα μπορούσαν να μετατρέψουν την ιδέα ή το υλικό τους σε σενάριο.

Επίσης, παράλληλα, θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια δική τους ιδέα σε σενάριο μικρού μήκους ή να ξεκινήσουν το σενάριο μεγάλου μήκους.

Ανά συνάντηση θα δίνεται και βιβλιογραφία.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
τηλ. 21 10 12 6900 | email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι προσφέρει το εργαστήριο:

  • Θεωρητική κατάρτιση & πρακτική επεξήγηση διασκευής και σεναρίου: από την ιδέα στο στήσιμο μίας ιστορίας.
  • Εκμάθηση βασικών αρχών σεναρίου, αλλά και επαγγελματικών κλειδιών που μπορούν να εξελίξουν τη γραφή και τη σκέψη ενός εν δυνάμει σεναριογράφου και συγγραφέα, εν γένει.
  • Γνωριμία με τον κόσμο της παραγωγής σεναρίου (τα μυστικά της παραγωγής).

Το εργαστήρι αποτελείται από 16 δίωρα μαθήματα και είναι ομαδικό. Το κόστος παρακολούθησης για κάθε συμμετέχοντα ανέρχεται στα 180 ευρώ / σύνολο (16 δίωρα – ο νόμιμος Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται), για το σύνολο των διδακτικών ωρών. *

Έκπτωση 10% σε φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη πάσου/κάρτας ανεργίας εν ισχύ.

Ο κύκλος του εργαστηρίου διασκευής – σεναρίου θα πραγματοποιείται Δευτέρες (ενδεικτική ημέρα) στην Κωλέττη 15, Εξάρχεια, στον χώρο του Πρότυπου Ομίλου Πολιτισμού Πηγή, σε ώρες που θα ορισθούν από κοινού μεταξύ του εισηγητή και των συμμετεχόντων.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 25η Φεβρουαρίου 2019.

Κάποιες σημειώσεις είναι πιθανώς χρήσιμες να ληφθούν από τους συμμετέχοντες.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

  • Το τμήμα του εργαστηρίου θα είναι ολιγομελές, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Μην αμελήσετε να προκρατήσετε τη θέση σας μέσω email (email info@iwrite.grμε θέμα «Εργαστήρι Διασκευής – Σεναρίου») ή τηλεφώνου (2110 12 69 00)

Τι έχει να πει η εισηγήτρια...


«Στο εργαστήριο θα μοιραστούμε γνώσεις, εμπειρίες θετικές και δύσκολες, στοχασμούς αλλά και λύσεις, που μάζεψα με αγάπη και πολλή, καθημερινή σκληρή δουλειά, μέσα στον χρόνο και αφορούν την μετατροπή και συγγραφή ιστοριών σε σενάριο.
Επιθυμία μου είναι οι συμμετέχοντες έχοντας ως δημιουργικό υλικό, όλα όσα μοιραστούμε στο εργαστήριο, δημιουργώντας το προσωπικό τους μονοπάτι, να πυροδοτήσουν τα δικά τους όνειρα και ιστορίες ώστε να τα επαναδημιουργήσουν στοχεύοντας την μεγάλη οθόνη.»

Αλεξάνδρα Μπελεγράτη

Εισηγήτρια σεμιναρίων, σεναριογράφος, Εκδόσεις iWrite

Η εισηγήτρια

Η Αλεξάνδρα Μπελεγράτη είναι συγγραφέας, θεατρική συγγραφέας και βραβευμένη σεναριογράφος, μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2013.
Αφού τελείωσε το Κλασσικό Λύκειο Αρσακείου Παλαιού Ψυχικού, σπούδασε στο The American College of Greece, Deree και στη συνέχεια, σπούδασε Novel Writing στο London School of Journalism, London, & παρακολούθησε σεμινάρια, όπως το Story του Robert McKee, Storylogue on line training by Robert McKee και πολλά σεμινάρια σεναρίου.

Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ως Guest Lecturer, στο μάθημα του σεναρίου. Πλέον εργάζεται στο Metropolitan College (Queen Margaret University of Edinburgh), ως καθηγήτρια σεναρίου στο Τμήμα Σκηνοθεσίας, και ως εισηγήτρια σεναρίων/workshops στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Από το 2004, γράφει βιβλία, σενάρια μικρού & μεγάλου μήκους, μεγάλου μήκους στα αγγλικά, τηλεοπτικές προτάσεις για σήριαλ & σειρές ντοκιμαντέρ στα αγγλικά, δούλεψε ως αρχισυντάκτης σε εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, έγραψε και σκηνοθέτησε σενάρια για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ.