Αθήνα: Έρχεται η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη με comics

Αθήνα: Έρχεται η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη με comics
 
Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη με διεθνή και ελληνικά comics, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στην Αθήνα.

Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή).

Η Athens Comics Library θέλει να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης των απανταχού φαν των comics, ενώ θα θα προσφέρει  στους συνδρομητές της πρόσβαση σε περισσότερους από 2.000 διεθνείς και εγχώριους τίτλους comics και graphic novels.

Αντιμετωπίζοντας τα comics ως ολότητα που δεν γνωρίζει δημιουργικά ή άλλου τύπου σύνορα, η συλλογή της Athens Comics Library, περιλαμβάνει comics όλων των ειδών, από όλες τις δημιουργικές «σχολές» (αμερικανικά, ευρωπαϊκά, manga, κ.α.) και για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, στους χώρους της θα διενεργούνται εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια (απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό) , με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων, αποτελώντας παράλληλα χώρο συνάντησης για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών comics.

Η Athens Comics Library είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ομάδων με πλούσια πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα, της Comicdom Press (διοργανώτριας του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens) και του δικτύου κοινωνικής επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens.

Σύντομα θα είναι εφικτή και η διαδικτυακή πρόσβαση στη συλλογή της Βιβλιοθήκης, στην επίσημη ιστοσελίδα της, athenscomicslibrary.gr